5 dolog, amit tudnod kell a technikai SEO-ról 2020-ban 1. rész

Előző cikkünk keretein belül megtudtuk, hogy milyen célt szolgál az SSL, valamint azt is, hogy miért számít a SEO URL struktúrája, most viszont további 3 ponttal folytatjuk leírásunkat:

  1. A mobilra váltás szükségszerűség, nem pedig lehetőség

Tapasztalta már azt, hogy egy webhely hibás volt, ezért túl lassan töltődött be mobiltelefonján, ezért kilépett belőle? Ha a válasza igen, akkor tudnia kell, nincs egyedül.

A Google szerint a mobil online felhasználók közel ¾ része nagyobb valószínűséggel tér vissza a mobilbarát webhelyekre, és az internetezők 72%-a gondolja úgy, hogy nagyon fontos, hogy egy webhely okostelefonos használatra alkalmas kialakítású legyen. Ezen statisztikák olvasása közben nem szabad elmennünk azon információ mellett sem, hogy az amerikaiak több, mint 86%-a mobilhasználó, vagyis alkalmanként táblagépen, okostelefonon vagy más mobileszközön keresztül jut fel az internetre.

A mobilra specializált megoldás nem csak a felhasználói élményt, hanem a webhely betöltési idejét is befolyásolja, ami a Google másik fontos tényezője. A felhasználók 40 százaléka azt mondja, hogy azért hagytak el egy weboldalt, mert az túl lassan töltődött be.

A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a mobil felhasználók nagyobb valószínűséggel lépnek ki az Ön webhelyéről, ha az nem töltődik be kevesebb, mint 3 másodperc alatt. Ez negatívan befolyásolhatja a webhelye rangját.

  1. Döntő fontosságú a duplikált tartalomtól való megszabadulás

Az ismétlődő tartalom és a vegyes tartalommal kapcsolatos kérdések a SEO stratégia vezető gyilkosai. Ha a webhelyén legalább 2 oldal azonos vagy közel azonos tartalommal rendelkezik, akkor duplikált tartalommal rendelkezik.

Az ismétlődő tartalom nagy „bűn” a Google szemében, mert nehéz megmondania, hogy melyik oldalt kell első helyre rangsorolnia, nem beszélve arról, hogy a duplikált tartalom a plagizálás egyik árulkodó jele. Ebben az esetben webhelyének keresési rangsorában jelentős csökkenést tapasztalhat, ami szintén befolyásolhatja az internetes forgalmat.

Nyilvánvaló, hogy az első lehetőség ennek kezelésére a duplikált tartalom teljes megszüntetése. Azonban, ha ez kiemelkedő fontosságú a SEO sikeréhez, fontolóra veheti az ismétlődő tartalom újraírását, ügyelve arra, hogy az új tartalom 100% -ban eredeti legyen. Ennek igaznak kell lennie a webhely minden egyes oldalára, cikkére, blogjára stb.

Annak viszont, ha nem szabadul meg az összes ilyen tartalomtól, súlyos következményei lehetnek, például az, hogy a Google indexeli a webhelyét.

  1. Hozzon létre és küldjön be egy XML webhelytérképet

Annak ellenére, hogy a technikai SEO szorosan kapcsolódik a webfejlesztéshez és manapság már tartalom kezeléséhez is, fontos, hogy oldalunkhoz legyen egy könnyen elemezhető és elérhető XML alapú webhelytérkép. Ez kritikus fontosságú a webhelyét felmérő és indexelő Google robotok számára.

Az XML webhelytérkép lényegében a weboldalak strukturált listája, amelyeket a Google-nak és más keresőmotor-robotoknak kell feltérképeznie. Ez leegyszerűsíti a feljebb jutási folyamatot, és a Google kedvező keresési rangsorral jutalmazza Önt.

Ha mindez elkészült, az XML webhelytérkép létrehozása és beküldése biztosítja, hogy a legfontosabb weboldalak elsőbbséget élvezzenek a rangsorolás során.

Ez lett volna tehát a mi 5 pontból álló, praktikus útmutatónk a technikai SEO-hoz, amelyet érdemes elolvasnia  és észben tartania 2021-ben.

Szeretné, ha az Ön vállalkozása is sikeres lenne? Szeretne több látogatót vonzani weboldalára? Mi megvalósítjuk! Ajánlatkérés itt.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal!