image7

Miért törik fel a webhelyeket? Nos, a hackereknek különböző indítékaik vannak egy weboldal veszélyeztetésére. Sajnos ezek a támadások nagyon különbözőek lehetnek, ezért nem mindig könnyű észrevenni őket. Néhány tippel azonban segíteni próbálunk. Lássuk hát, hogyan is tudjuk kideríteni, hogy a webhelyünket feltörték-e.

image6
[dfd_heading content_alignment=”text-left” style=”style_11″ heading_margin=”margin-bottom:20px;” subtitle=”Hasznos SEO tippek – Honnan tudhatjuk meg, hogy a webhelyünket feltörték?” title_font_options=”tag:h5″ subtitle_font_options=”tag:h3″]Vegyük észre a jeleket![/dfd_heading]

Mindenekelőtt onnan tudhatjuk meg, hogy az oldalunkat feltörték, hogyha – a Google-től vagy egy másik féltől – erre vonatkozó biztonsági figyelmeztetést kaptunk. A keresőmotor útmutatója lépésről-lépésre vezet bennünket, hogy észrevegyük azokat a jeleket, amelyek oldalunk veszélyeztetettségére utalnak.

image5
[dfd_heading content_alignment=”text-left” style=”style_11″ heading_margin=”margin-bottom:20px;” subtitle=”Hasznos SEO tippek – Honnan tudhatjuk meg, hogy a webhelyünket feltörték?” title_font_options=”tag:h5″ subtitle_font_options=”tag:h3″]Értsük meg a Google Kereső figyelmeztetését![/dfd_heading]

A legnagyobb keresőmotornál számos különböző eljárás közül választhatunk a hackertámadások kezelésekor. Amíg bizonyos szűrőprogramok gyakran észlelik a rosszindulatú programokat, addig figyelmen kívül hagyhatják a spamtámadásokat.

Ne feledjük: a biztonságos böngészés nem jelenti azt, hogy spamekkel ne lehetne feltörni a weboldalunkat.

Ha már láttuk azt a figyelmeztetést, hogy “Ez az oldal feltörhető”, akkor elképzelhető, hogy az oldalt a spamek megjelenítése érdekében feltörték. Ilyenkor lényegében eltérítik a webhelyét, hogy az ingyenes reklámokat szolgáltasson.

Amennyiben azt látjuk, hogy “Ez az oldal károsíthatja a számítógépet” a webhely URL-je alatt, akkor arra gondolunk, hogy a megtekintendő weboldal lehetővé teheti a programok számára, hogy kártékony szoftvereket telepítsenek a számítógépre.

Ha a weboldal előtt egy hatalmas vörös képernyőt látunk, az több dolgot is jelenthet:

Ha azt látjuk, hogy “A következő webhely malware-t tartalmaz “, akkor a Google észlelte, hogy webhelye rosszindulatú programokat terjeszt. Amennyiben azt látjuk, hogy “A következő webhely káros programokat tartalmaz”, akkor a webhelyet megjelölték nem kívánt szoftverek terjesztése miatt. A “megtévesztő webhely” típusú figyelmeztetések pedig azt mutatják, hogy webhelyünk adathalász vagy manipulatív tevékenységet végezhet. Lehetséges, hogy éppen ennek céljából törték fel.

image3
[dfd_heading content_alignment=”text-left” style=”style_11″ heading_margin=”margin-bottom:20px;” subtitle=”Hasznos SEO tippek – Honnan tudhatjuk meg, hogy a webhelyünket feltörték?” title_font_options=”tag:h5″ subtitle_font_options=”tag:h3″]Rosszindulatú hirdetés vagy hackelés?[/dfd_heading]

A malwarek, más néven rosszindulatú hirdetések akkor fordulnak elő, ha a webhely rossz hirdetést tölt be. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a webhelyünket a látogatók átirányításával törték fel, de valójában csak egy hirdetésünk működik rosszul.

Kétségtelen, hogy a hackerek szeretnék kihasználni a jó webhelyek előnyeit, hogy elrejtsék az URL-jüket. Egyik módja ennek a nyílt átirányítások használata, amelyek lehetővé teszik számukra a webhely használatát oly módon, hogy közben átirányíthassák a felhasználókat az általuk választott URL-ekre. Ilyenkor ezért ellenőrizzük, hogy webhelyünk engedélyezi-e a nyílt átirányításokat.

Győződjünk meg arról is, hogy a webhelyet a mobilböngészőből inkognitó módban lehessen látni. Ellenőrizzük a hibás mobilhirdetési hálózatokat is.

Néha a rossz tartalom, például a hirdetések vagy más külső elemek akaratlanul is átirányítják a mobil felhasználókat. Mindez könnyen észrevétlen maradhat, mert ezek az átirányítások csak bizonyos böngészőkből láthatók. Győződjünk meg tehát arról, hogy a webhely mobil- és asztali verziói ugyanazt a tartalmat mutassák.

image4
[dfd_heading content_alignment=”text-left” style=”style_11″ heading_margin=”margin-bottom:20px;” subtitle=”Hasznos SEO tippek – Honnan tudhatjuk meg, hogy a webhelyünket feltörték?” title_font_options=”tag:h5″ subtitle_font_options=”tag:h3″]Ne feledkezzünk meg a Search Console használatáról sem![/dfd_heading]

A Search Console olyan eszköz, amelyet a Google használ, hogy a webhelyünkről kommunikálni tudjon velünk. Számos egyéb eszközt is tartalmaz, amelyek segíthetnek a webhely javításában és kezelésében. Győződjünk meg róla, hogy webhelyünket a Search Console-ban is ellenőriztük. Még akkor is, hogyha nem mi vagyunk webhely elsődleges fejlesztői. A Search Console figyelmeztetései és üzenetei tájékoztatnak bennünket róla, hogy a Google észlelt-e kritikus hibákat a webhelyén.

Forrás: https://webmasters.googleblog.com/2017/12/nohacked-30-how-do-i-know-if-my-site-is.html

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal!