Sok webmester szembesül azzal a problémával, hogy nem az elvárt kereséséi eredményt kapja optimalizálás után.

Miért nem működik a keresőoptimalizálás?

Mit tehetünk azért, hogy eredményes, hatékony legyen weboldalunk?

Néhány ok, amiért a keresőoptimalizálás nem működik megfelelően a weboldalon:

1. Nem megfelelő a cél kiválasztása
Ha weboldalunk még nem elég “erős” akkor ne várjuk el, hogy pl. a nagyon erős ingatlan szóra az elsők között legyen az organikus találatok között. Először pontosabb és több szavakból álló kulcsszavakra kell optimalizálni a weboldalt. Optimalizáljuk az oldalt több kulcsszóra. Olyanokra, amelyekre kisebb a verseny. Ebben az esetben felzárkózhat a konkurencia oldalához ugyanban a témában, de hosszabb kulcsszóra. Sporthasonlattal élve: ha Maratoni futásra készülünk, akkor a verseny előtt előbb kisebb távolságokon eddzünk, és utána induljunk a fődíjért!

2. Nem veszed komolyam a keresőoptimalizálást A keresőoptimalizálás nem arról szól, hogy beállítjuk az oldalt és magára hagyjuk, hogy majd lesz vele valami. A keresőoptimalizálást tekintsük cégünk befektetésének és így is bánjunk vele! Ha csak annyit teszünk, hogy hirdetjük weboldalunkat és beküldjük a keresőnek akkor nagyon messze állunk a valódi keresőoptimalizálástól és a sikertől.

3. Mert a hibás elemekre fókuszálunk. Egyik webmester arra esküszik, hogy a title hossza a meghatározó a másik arra, hogy beküldi weboldalát a keresőben minden másnap, a harmadik arra, hogy rel=nofollow stb… Nem kell követni a legfrissebb optimalizációs elvárásokat. Nem szükséges ezekre a részletekre annyira fókuszálni, mert ezek úgyis csak a keresési találat 8.-9. pozícióit érintik. Amennyiben weboldalunk nem található meg az első tízben, akkor fókuszáljunk az alap dolgokra és ne arra, ami már csak a legjobb helyezetteket érintheti. A legfontosabb dolog az, hogy kerüljön weboldalunk az első tízbe! A Google kereső első tíz találati listáján szereplő weboldalak ugyanis megfelelően optimalizáltak, valamint ezekre az oldalakra minőségi, releváns linkek mutatnak.

4. Nem megfelelő a kulcsszó választás Ez nagyon fontos része a keresőoptimalizálásnak, cégünk, weblapunk sikere múlhat rajta. Nagyon sok webmester elköveti ezt a hibát. Ha nem megfelelő kulcsszót választunk, akkor az nagyon sok felesleges energiába és pénzbe kerülhet! A weboldalunkhoz tartozó legjobb kulcsszó nem a legnagyobb keresési találatot jelenti. A legjobb kulcsszó az oldalunkhoz az a kulcsszó, ami a látogatóból ügyfelet konvertál. Nem számít, ha havonta csak pár ezer keresés van arra a kulcsszóra.
A kulcsszó választásról bővebben olvashat itt.

5. Nem megfelelő linkek Ha jó pozíciót szeretnénk elérni a Google keresőben, akkor jó visszamutató linkekre van szükség. Az automata linképítési megoldások már nem működnek, sőt problémákatt is okozhatnak.
Mindenképpen szükségünk van tehát minőségi, releváns linkekre!

A keresőoptimalizálás hosszú folyamat, de ha a dolgokat megfelelő sorrendben végezzük és a fontos dolgokra fókuszálunk, akkor rövid idő alatt elérhetjük a kívánt célt!

Az általunk beállított weboldalak mind szépen teljesítenek a keresőkben!

Tekintse meg keresőoptimalizálás referenciáinkat és bízza ránk honlapját, hogy Ön is sikeres legyen!

Minden jog fenntartva. Intec Online Kft.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal!