Minden kezdet nehéz… 5. rész

Mit kell ellenőriznünk új oldalak keresőoptimalizálásánál?

A minőségi hivatkozások szerzésének rendkívül sok buktatója lehet. Cikksorozatunkban most először is azt nézzük meg, hogy melyek azok az oldalak, amelyekről érdemes linkeket szereznünk illetve fogadnunk.

6. Szerezzünk linkeket releváns/megbízható oldalakról!

A linképítés a keresőoptimalizálás egyik olyan pontja, ahol nagyon sok ember kiszáll a rossz kezdés miatt, a rosszul felépített hivatkozások csapdájából pedig elképzelhetetlenül nehéz talpra állni. A könnyen megszerezhető gyenge minőségű linkek különösen az új oldalak számára lehetnek rendkívül veszélyesek. A Google ugyanis emiatt egyszerűen “kidobhat” az indexből, illetve amikor a keresőmotor a hivatkozások profilját spamszerűnek látja, akkor igen súlyosan megbüntetheti oldalunkat. Amikor ugyanis nincsenek olyan megbízható, minőségi jelek, amelyek fellendíthetnék oldalunkat, akkor ezek az alacsony színvonalú linkek árthatnak a legtöbbet számunkra.

Nézzük, hogyan szerezhetünk minőségi hivatkozásokat. Kezdjük a céges partnereinkkel, illetve a vevőinkkel, akik nagyon jó terepnek számítanak a link szerzés szempontjából. Mivel vásárlóink hajlandóak hivatkozni oldalunkra, ezért kérjük meg őket arra, hogy linkeljenek ránk. Valamennyi, az emberek által személyesnek és professzionálisak ítélt email, illetve LindekIn-es kapcsolataink igen hasznosak lehetnek, ha megkérdezzük őket, hogy támogatnák e az oldalunkat azzal, hogy hagynak egy honlapomra mutató hivatkozást az Ön honlapja “Rólunk” részében/a saját blogján/a “Linkek” között/a vásárlók felsorolásánál/az eladók felsorolásánál, stb…

Még jobb, ha üzleti világból is felfigyelnek ránk. Ha hajlandóak azt mondani, hogy: “A barátom most indított egy új weboldalt és milyen nagyszerűen csinálja” – illetve az oldalunkra mutató linket is elhelyeznek honlapjukon – akkor ez máris jó kezdésnek bizonyulhat.

A vendégposztok és a vendégek által létrehozott tartalmak illetve az ezekre való hivatkozások szerzése a minőségi tartalom nagyszerű előállítási módját jelentheti Találjunk megbízható helyeket, olyanokat, amelyek sok RSS aláíróval rendelkeznek, jól ismertek, valamint tegyük magunkat láthatóvá a közönségük előtt illetve amennyiben pozitívan tudnak hozzájárulni, küldetünk kellemes viszonthivatkozásokat is. Sokat segíthetnek ugyanakkor a magas minőségű forrás linkek is.

Amennyiben oldalunk műszaki vagy valamilyen technológiával kapcsolatos témában indul, akkor feltétlenül szükségünk lesz Crunch Base listára, amely egy ingyenes céges adatbázis az ilyen oldalak számára.

Feliratkozhatunk néhány Wikipédia listára is. Ezek ugyan no-follow taggel vannak ellátva, vagyis a keresőmotorok által nem követhető listáknak számítanak, ám feltehetően jó terepnek számítanak oldalunk láthatósága szempontjából. Rajta lehetünk olyan iparág-specifikus listákon is, mint például az adott országban található nagy termelőüzemek listái, illetve bármilyen a honlapunk témájával kapcsolatos listán is.

Mit kell ellenőriznünk új oldalak keresőoptimalizálásánál? Minden kezdet nehéz… 6. rész

Minden jog fenntartva, Intec Online Kft.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal!