helyi keresőoptimalizálás

A helyi keresőoptimalizálás egy igazán hatékony stratégia, melyet hazánkban sok esetben nem használnak ki, annak ellenére, hogy nem igényel hatalmas befektetést és erőforrást.

Miért hasznos a local SEO?

A local SEO segítségével a találati lista egy országra, régióra, vagy akár településre szűkülhet.

Tehát, ha nincs az elsők között weboldalad a találati listán, akkor az szinte biztos, hogy hiányzik valami az optimalizálásából.

Tehát, ha készen állsz arra, hogy kijavítsd a local SEO-val kapcsolatos hibákat, íme néhány kiindulópont:

  1. Ne feledd az alapokat!

Íme néhány kulcsfontosságú elem, amelyekkel megalapozhatod vállalkozásod szilárd alapját online:

  • Válassz okosan nevet

Amikor vállalkozásod nevét választod, alaposan gondold át, hogyan fog ez megjelenni a keresőben.

Tegyük fel, hogy van egy helyi szépség- és kozmetikai üzleted, amely The Tool Box néven fut. Persze, a név okos és fülbemászó, de nagyobb valószínűséggel fog előjönni a kalapácsok keresésénél, mint a szempillaspirálnál.

Ezenkívül egy helyalapú név akaratlanul is megölheti a helyi SEO stratégiáját, tehát a név választásánál ellen kell állni annak a késztetésnek is, hogy a vállalkozás helyét is beírd a vállalkozás nevébe.

  • Helyszín

Ne próbáld meg eltitkolni az üzleted címét, még akkor sem ha ez mindenhol megjelenik  a weben, megtalálható leszel….

  • Címjegyzék frissítése

Ellenőrizd a legfontosabb helyeken hogy címed, telefonszámod, nyitvatartásod megfelelő-e. ez fontos az ügyfél bizalom szempontjából is.

  • Igényelj Google My Business oldalt

A Google Cégem oldal igénylése mindössze 10 percet vesz igénybe, regisztrálj mert csak így kerülsz bele a helyi megjelenésekbe.

  1. Optimalizáld webhelyed a helyi forgalom számára

A legtöbb ember online kutatja fel vállalkozásodat, mielőtt a címet személyesen keresné fel. Íme néhány kulcsfontosságú stratégia a helyi SEO siker eléréséhez:

  • Gondold át a többhelyes megközelítést

A nagyvállalatok több weboldalt működtethetnek különböző helyeken, szolgáltatásokban vagy terméktípusokban. Érdemes azt észben tartani, hogy neked nem ők a versenytársaid, hanem más helyi vállalkozások.  A több webhely ebben az esetben gyengítheti a helyi SEO eredményeit, ráadásul zavaró lehet, sőt tisztességtelennek tűnik az ügyfelek számára.

  • Figyelj a tartalomra

A marketinggel foglalkozók 72%-a szerint a tartalom létrehozása a leghatékonyabb SEO taktika egyike. A kiváló minőségű, releváns és következetes tartalom forgalmat generál, terjeszti a márka ismertségét a közösségi médiában és értéket nyújt a helyi közösség számára. A legfontosabb az, hogy a tartalomnak valóban magas színvonalúnak, relevánsnak és következetesnek kell lennie.

  1. A vélemények kötelezőek

Az online vélemények kritikus fontosságúak a helyi SEO számára. A Google figyelembe veszi az értékeléseket a rangsorában, és az ügyfelekre is jellemző, hogy a véleményeket nézik meg először.

A legtöbb ember ellenőrzi a vállalkozásra írt véleményeket, és a vélemények száma és minősége alapján dönt a látogatásról.

Ösztönözd az ügyfeleid értékelés írásra a közösségi médiában! Kérd meg ügyfeleid, hogy fogalmazzák meg  őszinte véleményüket vállalkozásodról!

Olyan értékeléseket szeretnél, amelyek pozitívak, de nem szeretnéd, ha úgy tűnne ezek nem őszinték? Bármit is csinálsz, soha ne fizess a véleményekért! A hozzáértő fogyasztók nemcsak egy pillanat alatt észrevehetik ezeket, de a gyorsan beáramló sok pozitív vélemény gyanúsnak tűnik a téged támogató platformok számára is.

  1. Optimalizáld webhelyed mobilra is

A mobil felhasználók 61% -a nagyobb valószínűséggel vesz fel kapcsolatot egy vállalkozással, ha az rendelkezik mobilbarát webhellyel.

A mobilbarát webhely egy olyan oldal, amely gyorsan betöltődik, olyan tartalom található meg rajta, amelyhez a mobil felhasználók könnyen hozzáférhetnek, valamint segítségével a látogatók egyszerűen felvehetik a kapcsolatot vállalkozásoddal, akár az érintéses hívás funkción keresztül, akár elérhető vezetési útvonalon keresztül.

Szeretnél a helyi gazdaság értékes szereplője lenni?  Válassz minket, mi segítünk elérni az álmaid! Érdeklődj SEO szolgáltatásainkról itt.

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal!