Segítség a bajban – Új funkció a Google Keresőben
[dfd_heading content_alignment=”text-left” style=”style_11″ subtitle=”Segítség a bajban” title_font_options=”tag:h5″ subtitle_font_options=”tag:h3″]Új funkció a Google Keresőben[/dfd_heading]

Válság idején létfontosságú, hogy a kellő időben férjünk hozzá azokhoz a minket cselekvésre ösztönző információkhoz. Ma már a technológia képes rá, hogy együtt működjön az illetékes válaszadókkal, valamint az önkéntesekkel. Egyszóval: segít abban, hogy magunk és szeretteink – ilyen helyzetekben is – jól informáltak legyenek, illetve biztonságban tudhassuk őket.

Bemutatkozik a Google Keresés és Térképek új funkciója: az SOS Figyelmeztetések. A keresőmotor újítása segít abban, hogy megértsük mi az, ami ilyenkor történik velünk, illetve hogyan is döntsünk válsághelyzetben.

[dfd_heading content_alignment=”text-left” style=”style_11″ title_font_options=”tag:h5″ subtitle_font_options=”tag:h3″]Hogyan működik az SOS Figyelmeztetések?[/dfd_heading]

Amennyiben bármilyen több embert érintő baj (pl. természeti katasztrófa) történik, akkor tekinthetjük meg az SOS Figyelmeztetéseket. Amikor az érintett eseményre, vagy helyszínre keresünk rá, akkor a keresési eredmények felett fognak ezek az információk megjelenni. Az

SOS Figyelmeztetések tartalmazza a legfontosabb híreket és – amennyiben elérhető – a helyi hatóságokkal kapcsolatos információkat, mint például a veszély esetén hívható telefonszámokat, weboldalakat, valamint a hasznos kifejezések fordításait. Attól függően, hogy milyen közel vagyunk a katasztrófa által érintett területhez, kaphatunk értesítést a mobileszközünkre is, mely tájékoztat bennünket a szükséges tudnivalókról.

Ha azonban az érintett területen kívül tartózkodunk, akkor is kérhetünk a krízissel kapcsolatos információkat. Amennyiben olyan releváns kifejezésekre keresünk rá, mint például az esemény vagy a hely neve, akkor is meg fog jelenni számunkra az SOS-figyelmeztetés. Itt nem csak időbeli áttekintést kapunk az eseményről, hanem olyan funkciókat is megtalálhatunk, mint például a katasztrófa sújtotta területen élőknek való adományozási lehetőségek.

[dfd_heading content_alignment=”text-left” style=”style_11″ title_font_options=”tag:h5″ subtitle_font_options=”tag:h3″]Mit kell tudni ilyen esetben a Google Térképről?[/dfd_heading]

Mobilon keresztül a Google Térképen is láthatjuk az SOS figyelmeztetéseket Mobileszközünkön egy ikont láthatunk a térképen, valamint egy megérinthető – pont formájában megjelenő – lapot, amely további információkat tartalmaz a válságról. Például hasznos telefonszámokról és webhelyekről kaphatunk így tájékoztatást. A térkép valós idejű frissítéseket is tartalmaz, például útlezárásokat, valamint a közlekedéssel kapcsolatos frissítéseket.

„Egyidejűleg, a válság kezelésére szolgáló termékeink fejlesztésével, szorosan együttműködtünk azokkal a szervezetekkel és kormányzati szervekkel, amelyek a segélyezési erőfeszítések első vonalában találhatóak, beleértve a Vöröskeresztet, a Szövetségi Vészhelyzeti Ügynökséget, a Fülöp-szigeteki Atmoszférikus, Geofizikai és Csillagászati ​​Szolgáltatások Igazgatóságát és sokan másokat. Valaha a rádió és a televízió volt az egyetlen módja annak, hogy vészhelyzetben gyorsan információt szolgáltasson, de mára az internet és a mobiltelefonok egyre fontosabbá váltak” – nyilatkozta Robert Glenn, a FEMA (Federal Emergency Management Agency) igazgatója.

Az SOS figyelmeztetések és az egyéb válságkezelési funkciók, valamint a keresőmotor saját jótékonysági oldala, a Google.org támogatást nyújtanak, illetve önkénteseket biztosítanak a válság által érintett területeken élő közösségek számára. A keresőmotor egyéb válság kezelési funkciói közé tartozik a Google Person Finder, a Google válságkezelő térkép, illetve a Google nyilvános figyelmeztetései. Mindezek a funkciók együttesen segítenek a bajban jutott emberek hatékony és mielőbbi tájékoztatásában.

Remélhetőleg, soha nem kell ezeket válságkezelési funkciókat használni, de ha mégis, akkor a Google úgy tervezte őket, hogy segítsenek a felhasználóknak, valamint szeretteiknek abban, hogy biztonságban tudhassák magukat, illetve jól informáltak legyenek.

Forrás: https://www.blog.google/products/search/helping-people-crisis/

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg barátaiddal!